Knuffelen met Amma? Dit is je kans

 • Leestijd: 2 minuten
 • Resi Lankester

Slechts een aantal maanden per jaar is Mahatma Amma (65) in haar ashram in India te vinden. De rest van de tijd vliegt ze de wereld over om ‘haar kinderen’ te inspireren een gelukkiger leven te leiden. 16 en 17 oktober is ze in Nederland.

Amma

3 dingen die je wilt weten over Amma

 1. Ze is onvermoeibaar

  Amma mag zich na 36 miljoen omhelzingen wereldwijd met recht ‘moeder der compassie‘ noemen. In haar sessies zit ze soms wel 24 uur op het podium waarbij de omstrengelingen tot diep in de nacht doorgaan. Iedereen vindt iets anders bij haar: liefde, veiligheid, troost.  Slapen doet ze zelden, door haar hogere staat van bewustzijn heeft ze daar nauwelijks behoefte aan.

 2. Ze is een weldoener

  De levenshouding van Amma is Advaita, de filosofie van het non-dualisme uit het oude India. Hierbij wordt alles als één gezien. Ze richt haar gedachten, woorden en daden op het idee dat alles verbonden is door goddelijke energie. Vanuit die gedachte geeft ze leiding aan een enorm aantal humanitaire activiteiten onder de noemer Embracing the World.

 3. Ze heeft haar eigen yogastroming

  ‘Vroeger was yoga onlosmakelijk met het leven verbonden’, zegt de guru. Bij de door haar opgerichte Amrita Yoga gaat het om eenvoudige asana’s die je helpen af te stemmen op je diepgevoelde intentie. Wanneer we met deze intentie de mat af stappen, wordt yoga écht onderdeel van je leven, vindt Amma.

Amma ontmoeten (en knuffelen)?

Op 16 en 17 oktober is Amma in de Expo in Houten. De entree (inclusief omhelzing) is gratis.  Kijk voor meer informatie op amma.nl.

Dit artikel kwam in stand in samenwerking met Stichting Vrienden van Amma Nederland.

Delen via:
20 september 2018 | Laatst gewijzigd op 8 november 2019

Onbeperkt yoga en meditatie

 • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
 • Met de beste Nederlandstalige docenten
 • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief