Carry de Boer: ‘We ontdekken steeds opnieuw wat een goed team we zijn’

  • Leestijd: 3 minuten
  • Francine Postma

Carry (40) en Rob (40) de Boer doen sinds 2009 samen aan Acro yoga. Het leert ze om op elkaar te vertrouwen, gevoelens te uiten en een sterk team te zijn.

‘Yoga heeft onze relatie gered’

Rob: ‘We ontmoetten elkaar in de klimhal waar ik werkte als instructeur. Net als de meeste klimmers ben ik vrij nuchter van aard. Dus toen Carry vertelde dat ze ook yoga deed, was mijn eerste reactie: Doe even normaal. Maar al snel zag ik hoe soepel ze ervan werd. Dat wilde ik ook wel, want ik was hartstikke stijf.’

Carry: ‘Ik ben ooit begonnen met yoga omdat ik meer wilde dan sport alleen. Als kind uit een heel sportief gezin voelde ik vroeger altijd de druk om te presteren. Yoga leerde me om mijn lichaam beter te voelen en om mijn grenzen te accepteren. Ook helpt het me omgaan met de onrust in mijn leven.’

Rob: ‘Tijdens een vakantie ontdekte ik dat ik acrobatiek heel leuk vond. Carry daagde me uit om mee te doen met een workshop Acro yoga. Aan het begin vroeg de lerares aan alle deelnemers om te delen hoe ze zich voelden. Dat was ik helemaal niet gewend, bij ons thuis werd nooit over gevoelens gepraat. Ik heb die halve workshop zitten huilen, omdat ik opeens besefte dat ik helemaal niet lekker in mijn vel zat. Ik stond stijf van de stress. Niet lang daarna werd ik overspannen. Tijdens die periode heb ik veel aan Yoga Nidra gehad, omdat ik me daardoor helemaal kon ontspannen. Zo ervoer ik aan den lijve dat yoga meer te bieden heeft dan fysieke soepelheid.’

Carry: ‘Soms lukt het Rob en mij pratend niet om elkaar te bereiken, maar als we dan Acro yoga gaan doen, komen we meteen weer nader tot elkaar. Bewegen is ook een vorm van communiceren. Door zo intensief en speels samen te bewegen ontdekken we telkens opnieuw hoe leuk we elkaar vinden en wat een goed team we zijn. Het is ook een kwestie van vertrouwen: als Rob mij niet ondersteunt, val ik. Als het goed gaat, geeft dat vleugels. Yoga heeft onze relatie enorm verdiept.’

Rob: ‘Ik durf zelfs te zeggen dat het onze relatie heeft gered. Yoga heeft me geleerd mijn gevoel toe te laten in plaats van ervoor te vluchten. Vroeger trok ik me terug als ik me slecht voelde. Dan werd ik steeds chagrijniger en stiller en uiteindelijk barstte de bom. Als ik tegenwoordig niet lekker in mijn vel zit, geeft Carry me een schop onder mijn kont. ‘Doe even wat yoga,’ zegt ze dan. Als ik me daar dan toe zet, voel ik me na afloop een ander mens.’

Tekst: Francine Postma Fotografie: Harold Pereira Carry: top American Vintage, broek Reebok Rob: broek Yogisha, overhemd Guess Marciano

Delen via:
15 juli 2020

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief