Het ochtendritueel van Johan Noorloos

  • Leestijd: 3 minuten
  • Ilse Savenije

Wil je na de zomervakantie ook een frisse start maken? Zes bekende yogadocenten vertellen hoe zij hun dag beginnen, ter inspiratie voor je eigen ochtendritueel. Als je mindful opstaat, neem je dit gevoel mee je dag in. Dit keer: het ochtendritueel van Ashtanga en Yin yogadocent Johan Noorloos.

Johan

Johan Noorloos: ‘Mijn golden retriever Boeddha moet worden uitgelaten ’s morgens, dus gaan we wandelen in het Vondelpark. Naar mijn telefoon kijk ik zo weinig mogelijk, het is een moment om gewoon te zijn. Zittend op een bankje mediteer ik 30 of 45 minuten met een app die elk kwartier een gong laat horen. Boeddha zit niet vast aan de riem, maar gaat uit zichzelf onder het bankje liggen.

Na het mediteren drink ik een cappuccino bij ’t Blauwe Theehuis in het park terwijl ik uit een boek lees. De Bhagavad Gita, op dit moment Jezus de Mysticus van Adyashanti… Iets wat me inspireert en wat ik kan meenemen mijn dag in. Ik neem in gedachten de dag door en zet een intentie. Wat wil ik vandaag gedaan hebben, wat is mijn focus? Maar ook: wie heeft extra support nodig, wie kan ik bellen? Ik ga na of er balans zal zijn: in werken, mijn energie op peil houden, fit zijn. Vroeger kon ik met spanning of stress de studio binnenkomen. Ik realiseer me nu maar al te goed dat ik verantwoordelijk ben voor de energie die ik meeneem naar mijn school – of naar welke plek dan ook. Zo’n bewust moment voor jezelf in de ochtend kan ik echt iedereen aanraden.

Ik ben verantwoordelijk voor de energie die ik meeneem de dag in

Als het lukt, doe ik ’s avonds op de school een lesje mee. In het holst van de nacht opstaan voor een fysiek intense practice heb ik lange tijd gedaan, maar mediteren in de ochtend en later op de dag echt de mat op gaan, voelt natuurlijker. En dat kun je dan maar beter accepteren.’

Johan Noorloos is de oprichter van De Nieuwe Yogaschool.


Challenge: start je eigen ochtendritueel

Laat je inspireren door Johan en 5 andere yogadocenten en start na de zomer(vakantie) ook je eigen ochtendritueel!

We starten met z’n allen op maandag 3 september. Meld je gratis aan en krijg vijf dagen lang om 7.00 uur ‘s ochtends een video in je mailbox. Hierin nemen de docenten je mee door hun ochtend en delen ze hun favoriete oefeningen, die je makkelijk thuis kunt meedoen.

Je leert dat je ’s morgens niet per se een anderhalf uur op de mat hoeft te gaan staan om mindful aan je dag te beginnen. Eén korte oefening, het zetten van een intentie of een paar bewuste ademhalingen zijn soms al voldoende!

MELD JE GRATIS AAN


Delen via:
15 augustus 2018 | Laatst gewijzigd op 11 november 2019

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

1 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief