Havermout met sinaasappel en vanille

  • ic_alarm Created with Sketch. Leestijd: 1 minuut
  • ic_perm_identity Created with Sketch. Kyra de Vreeze

Een heerlijk begin van de dag, dit havermoutontbijt! De haver werkt aardend, sinaasappel verfrist de geest en gember houdt je warm en tevreden. Ook handig voor onderweg door mee te nemen in een weck- of jampotje.

4 porties / 10 minuten
 

Ingrediënten:

  • 400 gram havervlokken
  • 500 ml sinaasappelsap 
(of heet water)
  • 40 druppels biologisch 
vanille-extract
  • 4 eetlepels tahin of amandelpasta
  • 3-4 theelepels gemberpoeder
  • 4 kaneelstokjes
  • 4 geweekte medjoul dadels, ontpit

Bereiding:

  1. Maak de havervlokken met behulp van een koffiemaler of keukenmachine fijn of koop zeer fijne havermout.
  2. Voeg een laagje sinaasappelsap toe aan vier kommen of potjes (of enkel aan je eigen portie). Verdeel hierover de havermout.
  3. Voeg aan elk potje 10 druppels vanille-extract, 1 theelepel gemberpoeder, 1 kaneelstokje, 1 verse dadel en een eetlepel amandelpasta toe.
  4. Schenk de sinaasappelsap in de kommen/potjes en roer alles door elkaar. Draai (in het geval van een potje) dicht en laat een uur weken.
  5. Ben je onderweg, in het vliegtuig bijvoorbeeld? Dan kun je ook (heet) water gebruiken in plaats van sap.

Tekst: Kyra de Vreeze, beeld: Harold Pereira, foodstyling: Nawal Batoun, styling: Nicole de Werk

Meer recepten?

Download gratis het Yoga Magazine receptenboekje.

Delen via:
9 maart 2017 | Laatst gewijzigd op 9 maart 2017
Training

Fit met yoga

Fitter worden met yoga? Dat kan! Tijdens deze online training ontdek je hoe je gezonde keuzes maakt op het gebied van...

1 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief