De dierbaarste bezittingen van yogadocent Sebastiaan

  • Leestijd: 2 minuten
  • Marlies Kieft

Een burn-out bracht militair Sebastiaan Nederhoed (41) dichter bij zichzelf. Zijn paniekaanvallen waren terug te voeren op zijn uitzending naar Afghanistan, maar hij leerde in het proces ook meer over zijn jeugd. Dit zijn zijn dierbaarste bezittingen.

Sebastiaan Nederhoed

Nu geeft Sebastiaan yogales bij Defensie. En met zijn vrouw Evelien ontwierp hij het yogaconcept Yogability, een praktische vorm die je direct kunt toepassen in het dagelijks leven. Hij vertelde in een interview met Yoga by Happinez wat zijn dierbaarste bezittingen zijn en wat ze voor hem betekenen. Het interview kun je hier lezen.

Tegeltje van mijn eenheid Dierbaarste bezit_Sebastiaan Nederhoed

‘Dit tegeltje kreeg ik voor bewezen diensten van de eenheid waar ik werkte toen ik een burn-out kreeg. Een deel van de tekst was standaard, maar er stond ook een persoonlijk zinnetje bij. “Van grote stuiterbal naar yogagoeroe”. Dat raakte me.’

 


Dierbaarste bezit_Sebastiaan NederhoedZelfgemaakte trouwring

Tijdens onze trip naar Lapland maakten Evelien en ik zelf onze trouwringen, dat geeft deze ring nog meer waarde.’

 

 

 

 


Klankschaal Dierbaarste bezit_Sebastiaan Nederhoed

‘Deze handgeklopte klankschaal hebben de luitenant en adjudant van mijn eenheid voor me gekocht toen ik afscheid nam. Ik vond dat bijzonder, ze hadden ook gewoon een fles wijn kunnen geven.’

 

 

 

 

Wat zijn jouw dierbaarste bezittingen?

We vinden het leuk om te horen wat jouw dierbaarste bezittingen zijn. Heeft het iets te maken met yoga of juist helemaal niet? Laat je antwoord achter in een reactie onder dit artikel!

Tekst: Marlies Kieft, fotografie spullen: Petra Hoogerbrug, fotografie houding: Jaleesa Derksen

Delen via:
3 december 2020 | Laatst gewijzigd op 3 december 2020

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief