De Amerikaanse Laura Burkhart: ‘Yoga leerde me afstand nemen van pijn’

  • Leestijd: 2 minuten
  • Resi Lankester

Ken je Laura Burkhart al? Deze populaire yogadocent uit San Francisco stond op de cover van onder andere Yoga Journal en was in mei in Nederland. Ze vertelt ons hoe ze tijdens een heftige burn-out de helende werking van yoga ontdekte.

Laura: ‘Ik ben met yoga begonnen omdat ik nogal heftige lichamelijk klachten had. Dat was het resultaat van zeker tien jaar veel te hard werken. Ik studeerde nog en had daarnaast allerlei baantjes. Op mijn 27ste had ik er al allerlei inwendige onderzoeken op zitten omdat ik altijd last had van mijn buik en darmen. Het leidde tot enorm veel stress en slapeloosheid. Ik slikte een hele batterij aan slaappillen waardoor ik me overdag vaak hartstikke wazig voelde. Ik ontdekte dat als je lijf constant pijn doet, je dat tot op zielsniveau voelt. Ik zocht naar een manier om mezelf te helen, maar wat?’

Ik bén mijn klachten niet, ik heb ze alleen maar. Dat besef hielp

‘Op een dag herinnerde ik me hoe de danslessen die ik vroeger had gevolgd me heel rustig maakten en bijna in een soort meditatieve staat brachten. Dat gevoel zocht ik – en ik vond het terug in yoga. Ik leerde afstand te nemen van mijn lichamelijke pijn: ik bén mijn klachten niet, ik heb ze alleen maar. Alleen dat besef al maakte dat ik er beter mee kon leren leven.’

Yoga bleek voor Laura zo helend te zijn, dat ze niets anders meer wilde. Nu inspireert ze wereldwijd duizenden mensen met haar creatieve en energieke Vinyasa flow lessen. Haar voorbeelden zijn Jason Crandell en Shiva Rea. ‘Mede dankzij hen geef ik op een intuïtieve, speelse manier les.’


Laura op Yoga by Happinez

In mei namen we een yogales op met Laura. Vanaf augustus vind je haar les op Yoga by Happinez.nl!

 

Meer over Laura Burkhart:

LauraBurkhartYoga.com
@LauraBurkhartYoga

 

 

Delen via:
2 mei 2019 | Laatst gewijzigd op 23 mei 2019

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief