De Amerikaanse Laura Burkhart: ‘Yoga leerde me afstand nemen van pijn’

Ken je Laura Burkhart al? Deze populaire yogadocent uit San Francisco stond op de cover van onder andere Yoga Journal en komt binnenkort naar Nederland. Ze vertelt ons hoe ze tijdens een heftige burn-out de helende werking van yoga ontdekte.

Laura: ‘Ik ben met yoga begonnen omdat ik nogal heftige lichamelijk klachten had. Dat was het resultaat van zeker tien jaar veel te hard werken. Ik studeerde nog en had daarnaast allerlei baantjes. Op mijn 27ste had ik er al allerlei inwendige onderzoeken op zitten omdat ik altijd last had van mijn buik en darmen. Het leidde tot enorm veel stress en slapeloosheid. Ik slikte een hele batterij aan slaappillen waardoor ik me overdag vaak hartstikke wazig voelde. Ik ontdekte dat als je lijf constant pijn doet, je dat tot op zielsniveau voelt. Ik zocht naar een manier om mezelf te helen, maar wat?’

Ik bén mijn klachten niet, ik heb ze alleen maar. Dat besef hielp

‘Op een dag herinnerde ik me hoe de danslessen die ik vroeger had gevolgd me heel rustig maakten en bijna in een soort meditatieve staat brachten. Dat gevoel zocht ik – en ik vond het terug in yoga. Ik leerde afstand te nemen van mijn lichamelijke pijn: ik bén mijn klachten niet, ik heb ze alleen maar. Alleen dat besef al maakte dat ik er beter mee kon leren leven.’

Yoga bleek voor Laura zo helend te zijn, dat ze niets anders meer wilde. Nu inspireert ze wereldwijd duizenden mensen met haar creatieve en energieke Vinyasa flow lessen. Haar voorbeelden zijn Jason Crandell en Shiva Rea. ‘Mede dankzij hen geef ik op een intuïtieve, speelse manier les.’


Heart, Hip & Core Flow met Laura Burkhart

Op vrijdagavond 17 mei geeft Laura een Heart, Hip & Core Flow yogales, met na afloop een bonussessie voor yogadocenten. De sessie wordt georganiseerd door Seaze the Day Yoga Events, die grote sterren als Adriene Mishler en Lesley Fightmaster naar Nederland halen.

Laura: ‘In de flow workshop gaan we werken aan schouder- en heupopeners, achteroverbuigingen en het verstevigen van de buikspieren. Allemaal heel fijne oefeningen voor wie vaak urenlang achter een beeldscherm zit. We sluiten de workshop af met een fijne stretch van de hamstrings en balanshoudingen. Na afloop voel je je krachtig en energiek.’

Ben je zelf yogadocent? Blijf na de workshop nog even hangen voor de masterclass en boost je yogacarrière. Hoe ontwikkel je je eigen stijl, hoe kom je aan werk en is online les geven of een retreat organiseren iets voor jou? Laura leert het je!

BEKIJK HET EVENT

Laura op Yogatv

Kun je er niet bij zijn? In mei nemen we ook een yogales op met Laura. Vanaf augustus vind je haar les op Yogatv.nl.

 

Meer over Laura Burkhart:

LauraBurkhartYoga.com
@LauraBurkhartYoga

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER: