Ademcoaches Freek en Fenneke delen hun ademtips

  • Leestijd: 2 minuten
  • Yoga by Happinez

Freek en Fenneke Dam zijn niet alleen familie, ze geven ook samen retreats en de opleiding tot ademcoach. Volledig en met aandacht ademen brengt alles in het lichaam in beweging en geeft ruimte en lichtheid, weten ze beiden uit ervaring. ‘Het belangrijkste wat we anderen proberen mee te geven is dat alles er mag zijn. Dat je mag voelen wat je ervaart, zowel blijheid en plezier als verdriet en pijn.’ De ademcoaches delen de volgende ademtips met ons. 

Ademtip van Fenneke
“Wat je altijd en overal kunt doen, is één keer diep inademen, waarbij je meer lucht inademt dan je normaal gesproken zou doen. Dan houd je de adem 3 of 5 tellen vast en zucht je uit door je mond. Zo doorbreek je het ademritme dat je had, en doorbreek je ook de informatie die vanuit je lijf naar je hersenen wordt gestuurd. Hiermee verander je je staat van zijn, waardoor er ruimte komt in je ervaring.”

Ademtechniek van Freek 

“Deze ademtechniek is het fundament van alle transformatie en groei. Adem gelijkmatig in door je neus met buik, borst en flanken, dan aansluitend uit door je neus met borst, flanken en buik met dezelfde intentie en hetzelfde geluid als bij je inademing. Daarbij doe je ontspannen je best om alle lucht in en uit te ademen en je bewust te zijn van je lichaam. Alles wat je afleidt, laat je steeds weer gaan. Je houdt een ontspannen focus op de volledigheid en gelijkmatigheid van je ademhaling. Doe dit elke dag 20 minuten, en al na 30 dagen begin je wezenlijk te veranderen en meer in harmonie te komen met alle leven.”

De retreats die Freek Dam en Fenneke Dam aanbieden bestaan, naast diverse ademtips zoals de bewust verbonden ademtechniek, ook uit yoga, meditatie, Chi Gong en bio-energetica. Zie ademwerk.nl en ademwerkencoaching.nl.

 


 

Delen via:
31 oktober 2023 | Laatst gewijzigd op 1 november 2023

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief