8 manieren om de leegte in januari op te vullen

  • Leestijd: 3 minuten
  • Dagmar Harkema

Na de gezellige (en drukke) feestdagen kan het begin van het jaar leeg aanvoelen; de winter is begonnen, de lucht is grijs en de opbeurende kerstverlichting wordt weggehaald. Daarom delen we 8 ideeën om de leegte in januari op te vullen en jezelf op te vrolijken.

8 manieren om de leegte op te vullen in het nieuwe jaar

Maak plannen voor het nieuwe jaar

Een nieuw jaar ligt als een schone lei voor je. Alle mogelijkheden liggen nog open. Wat zou je graag willen doen dit komende jaar? Welke doelen heb je? Welke reis wil je graag maken? Je kunt hiervoor gebruik maken van een vision board: een collage van beelden en doelen die je visie voor het komende jaar vertegenwoordigen. Laat je creativiteit de vrije loop en breng je dromen visueel tot leven.

Houd je huis gezellig

Laat de kerstboom nog even staan en de versiering nog even hangen. Wel zo gezellig. Wil je je kerstversiering toch liever opbergen? Vul de ruimte op met bijvoorbeeld een mooie plant of lamp en steek kaarsjes aan. 

Binge watch je favoriete serie 

Binnen is er gelukkig genoeg te doen. Nestel jezelf lekker met een dekentje en een kop thee op de bank om je favoriete series te kijken. Of gebruik deze tijd om nieuwe series te ontdekken die al een tijdje op je lijstje staan.

Daag jezelf uit

De start van een nieuw jaar is een uitgelezen kans om nieuwe gewoontes vorm te geven. Vrijwel iedereen voelt zich aan het begin van het jaar opnieuw gemotiveerd. Maak gebruik van deze energie om doelen te stellen én te halen. Werk aan je slaapritme, begin met een journal of daag jezelf uit met een 30-daagse challenge, door bijvoorbeeld een reeks lessen samen te stellen van ons platform Yoga by Happinez.

Probeer nieuwe gezonde recepten

Na de drank- en eetfestijnen in de decembermaand is januari het moment om weer even terug naar de basis te gaan. Verbreed je culinaire horizon en probeer nieuwe gezonde recepten uit. Experimenteer met kleurrijke salades, voedzame soepen (zoals dit recept) of zelfs met exotische smaken die je nog niet eerder hebt geproefd.

Ontdek een nieuwe hobby

Een nieuwe hobby werkt niet alleen ontspannend, maar laat ook de creatieve energie stromen. Sla aan het schilderen, start met handwerken, schrijf een gedicht of pak je camera erbij om te leren hoe je het mooiste plaatje schiet.

Plan selfcare momenten in

Plan in deze donkere maanden bewuste momenten van zelfzorg in je dagelijkse routine. Neem een rustgevend bad, volg een meditatie, lees een inspirerend boek of maak een wandeling in de natuur. Zo kun je straks opgeladen beginnen aan het nieuwe seizoen.

Spendeer tijd met geliefden

Juist nu kan gezelschap wonderen doen. Een avondje lachen met een geliefde, een lange wandeling maken in de natuur of gewoon iets samen maken kan je echt een opkikker geven. Dit is ook een goed moment om te starten met vrijwilligerswerk of een cursus; nieuwe mensen leren kennen geeft ook energie.

Delen via:
20 december 2023 | Laatst gewijzigd op 4 januari 2024

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief