nietgratis
Zo doe je de Ujjayi ademhaling (II)

Zo doe je de Ujjayi ademhaling (II)

243 weergaven
Bewaar als favoriet

De Oceaanademhaling is bij de meesten bekend als de Ujjayi ademhaling. Je ademt door de neus, waarbij je de adem achter in de keel afremt met een zacht ruisend geluid. In deze how to video leert yogadocent Robert Knol je op verschillende manieren hoe je deze ademhaling doet. Wil je liever de video met de uitgebreide uitleg van de Ujjayi ademhaling? Ga dan naar deze video.

Het effect van de Ujjayi ademhaling

Deze ademhalingstechniek verhoogt de concentratie, verwarmt het lichaam en maakt de adem regelmatig. Door gebruik te maken van de Ujjayi ademhaling tijdens de uitvoering van yogahoudingen (asana’s), verhoogt het zuurstofniveau in je bloed en verzuren de spieren minder snel. Het effect is een gefocuste, rustige geest. Deze ademhalingstechniek geeft dus energie en helpt je tegelijkertijd te ontspannen.

Over Robert Knol

Sport was het helemaal voor Robert Knol, als klein jongetje al. Hij bleek een uitzonderlijk talent te hebben voor honkbal en op jonge leeftijd deed hij al mee aan de Olympische Spelen in Seoul. Jarenlang stond zijn leven in het teken van topsport, tot hij een burn-out kreeg. Het werd het startsein van een reis naar binnen, van zelfonderzoek, bewustwording en van een nieuw levenspad als yogadocent en ademtrainer.

Voor mij is yoga ja zeggen tegen elke moment

Voor Robert is yoga een andere manier van leven en bewegen: vanuit moeiteloosheid. Door de jaren heen is hij gaan inzien dat alles wat je aandacht geeft, groeit. Hij leerde zijn aandacht moeiteloos voorbij zijn verhalen en overtuigingen te brengen. Robert: ‘Dan merk je dat je dit allemaal niet bent. Zo ontstaat er een shift in je identificatie: van de veranderende buitenkant naar het onveranderlijke deel van jezelf wat je wérkelijk bent.’

‘Naarmate ik dieper naar binnen kon komen, besefte ik dat ik geen enkele controle heb over welke situaties zich voordoen of hoe mensen gedragen. Wel over mijn eigen gedrag, over wat er in mij gebeurt. Voor mij is yoga ‘ja’ zeggen tegen elk moment. Vanuit die rust van acceptatie ben ik helderder, is mijn aanwezigheid krachtiger, zijn mijn acties effectiever en ben ik gelukkiger.’

Meer informatie over Robert vind je op zijn docentpagina. Of ga naar www.robertknol.nl

1 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief