nietgratis
Yoga voor tijdens de menstruatie

Yoga voor tijdens de menstruatie

3.155 weergaven
Bewaar als favoriet

In deze les yoga voor tijdens de menstruatie zorg je extra goed voor je lichaam. Vaak ben je wat vermoeider en strammer tijdens je menstruatie, maar met de zachte houdingen uit deze les kun je toch ontspannen, in balans komen en nieuwe energie opdoen.

Deze les is geschikt voor alle niveaus, ook als je een ervaren yogabeoefenaar bent is dit een weldadige practice. Het is fijn om tijdens deze les een meditatiekussen en een dekentje gebruiken.

Yoga, je menstruatie en je hormooncyclus

Deze les wordt gegeven door Iris Josephina Verstappen. Iris Josephina is Holistic Cycle Guide en hormooncoach. Daarnaast werkt ze als yogadocent en begeleidt ze als doula bevallingen. Iris is heel veelzijdig, maar het uitgangspunt in al haar werk is hetzelfde: mensen bij zichzelf thuis laten komen door hun lichaam te omarmen, zodat zij gaan leven met het ritme van hun cyclus.

Haar yogalessen stemt Iris speciaal af op het vrouwenlichaam. ‘Ik vind het belangrijk dat vrouwen werken aan lichaamsbewustzijn en dat ze hun grenzen niet overschrijden. Mijn missie is dat alle vrouwen in de vruchtbare leeftijd zich thuis voelen in hun cyclus. En dat ze geen schaamte voor of vervreemding van hun lichaam meer voelen.’

Lees meer over Iris Josephina op haar docentpagina of volg haar op Instagram. Lees ook het grote interview dat ze gaf in Yoga by Happinez editie 4 (2021).

21 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief