nietgratis
Wandelmeditatie

Wandelmeditatie

2.479 weergaven
Bewaar als favoriet

Ga je mee op pad? Met deze wandelmeditatie ontspan je en laad je weer op met de hulp van dankbaarheidsvisualisaties ingesproken door Eliane Bernhard. Eliane is  bekend van haar Yoga Nidra platform House of Deep Relax. Voor ons maakte ze eerder al twee heerlijke Nidra sessies en nu kun je ook met haar gaan wandelen.

Over deze wandelmeditatie

De wandelmeditatie die je zo gaat beluisteren kwam al jaren geleden tot stand, tijdens een heftige periode in het leven van Eliane Bernhard. ‘Een aantal jaar geleden ging het niet zo goed met mij. Ik had een burn-out en om die reden was ik niet aan het werk. Ik woonde in het drukke centrum van Amsterdam op de wallen en ik was single. Er waren zo veel dingen in mijn leven waar ik van baalde. Ik wilde niet meer door met mijn baan als recruiter, maar werk vinden waar ik wel gelukkig van werd. Ik wilde een leuke man in mijn even en ik wilde wonen op een plek met meer rust en ruimte.

Goede stofjes in je brein

Ik liet me in die tijd inspireren door Tony Robbins, de Amerikaanse coach die ervan overtuigd is dat je door visualisaties en affirmaties je leven kunt veranderen. Een jaar lang heb ik mezelf elke ochtend uit bed gesleept en ben ik gaan wandelen. Het wandelen zelf hielp me al om me iets beter te voelen; alleen het feit dat je je lichaam letterlijk in beweging zet en je in een andere omgeving stapt doen iets met je mindset. Ook het daglicht zorgt voor de aanmaak van goede stofjes in je brein. Tijdens mijn wandelingen beoefende ik dankbaarheid, zelfs als ik alles om me heen vreselijk vond. Ik probeerde de schoonheid in te zien van de chaos in mijn buurtje en te voelen wat ik allemaal wél had: lieve vrienden, een fijne familie.

‘Deze wandelmeditatie gaf me de kracht en inspiratie om mijn droomleven te visualiseren’

Door die dankbaarheid te voelen, ontstond er langzaam maar zeker wat ruimte en licht in mijn hoofd. Niet alles was meer donker, zwart en zwaar. Ik merkte dat er vaker positieve beelden en gedachten opkwamen. Ik stond mezelf geleidelijk aan toe om te visualiseren waar ik van droomde. Het leidde tot een beeld van een eigen bedrijf, een huis in Spanje en een leuke man. En ja: dat heb ik nu, vijf jaar na dato, allemaal. Deze wandelmeditatie is me daarom enorm dierbaar, omdat het de basis is geweest van mijn huidige leven. Ik kreeg er de kracht en inspiratie door om mijn droomleven visualiseren.’

Over Eliane

Tijdens haar zoektocht naar meer rust en ontspanning kwam Eliane Bernhard al jaren geleden in aanraking met Yoga Nidra. Het bleek dé methode om haar stress- en pijnklachten te verminderen. Inmiddels inspireert ze duizenden mensen met haar Yoga Nidra & Ontspannen Routine platform en app House of Deeprelax. Naast Yoga Nidra biedt ze nu ook ontspanningsmeditaties aan die je bijvoorbeeld wandelend (of fietsend, of kokend…) kunt doen, zoals de fijne meditatie die je tijdens deze retreat kunt ervaren.

Benieuwd naar meer van Eliane? Kijk op haar docentpagina of op House of Deeprelax. Via haar app Deep Relax kun je verschillende Yoga Nidra lessen en wandelmeditaties volgen.

4 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief