nietgratis
Maanyoga: Nieuwe Maan Flow

Maanyoga: Nieuwe Maan Flow

3.212 weergaven
Bewaar als favoriet

Maanyoga, een vloeiende maanenergie

Deze Nieuwe Maan Flow is er speciaal voor de periode rondom de nieuwe en de afnemende maan, waarin je je misschien wat energieloos en vermoeid voelt. Deze liefdevolle flow brengt je in contact met de zachte, vloeiende maanenergie. Je vertraagt, laat los wat jou niet meer dient én laadt op.

Met haar innemende en aanstekelijke glimlach neemt Simona je mee door de houdingen. Daarbij draai je als een Mandala alle kanten op, daarom doet Simona haar les ook op een ronde mat. De Mandala is een oersymbool dat geen begin en geen eind kent. Het maakt je bewust van de verbinding met alles om je heen en de oneindigheid van het bestaan.

Houdingen in deze les

  • Neerwaartse Hond (Adho Mukha Svanasana)

Deze houding helpt tegen hoofdpijn, slapeloosheid, stress en vermoeidheid. Ideaal voor in de periode rondom de nieuwe maan, waarin het energieniveau laag is.

  • Eenbenige Neerwaartse Hond-variatie (Eka Pada Adho Mukha Svanasana, variatie)

Deze houding opent je heupen en laat energie door je hele lichaam stromen.

  • Lage Lunge (Anjaneyasana)

De Lage Lunge heeft een kalmerend effect op de geest. Een heerlijke houding om naar binnen te keren.

  • Verlengde Squat-variatie (Parivrtta Janu Sirsasana, variatie)

Deze variatie op de Verlengde Squat stimuleert de lever- en niermeridiaan, die verbonden zijn aan je energiepeil, wilskracht, angsten en levenslust: tijd om op te laden!

  • Hagedis (Utthan Pristhasana)

Deze intense heupopener helpt je stress en emoties los te laten. Adem diep in en laat alle negatieve energie los op een uitademing.

  • Melting Heart (Anahatasana)

Met deze houding creëer je letterlijk ruimte in het gebied van en rond je hart. Visualeer tijdens de houding hoe de energie in dit gebied (weer) gaat stromen.

Neem ook eens een kijkje op de docentpagina van Simona.

15 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief