Home 76E08739-7793-4D1C-B7A2-5A47085F583F Created with sketchtool. De vijf Tibetanen challenge 76E08739-7793-4D1C-B7A2-5A47085F583F Created with sketchtool. Voorbereiding

Voorbereiding

Dag 1

Hoe kom ik deze herfst en winter zo goed mogelijk door? Ik ben vast niet de enige die zich dat afvraagt. Nu niet alleen de donkere ochtenden en de rillerige fietstochten een uitdaging zijn, maar we ook nog onze troostmomentjes moeten missen: geen warme chocolademelk in een cafeetje, geen groep vrienden rond de keukentafel. Somberheid en zenuwen liggen op de loer. We hebben iets anders nodig om ons aan vast te houden, om ons humeur op te vijzelen en onze angsten te verminderen. 

Ritueel voor elke dag

Juist op zulke momenten ben ik extra dankbaar voor yoga. Daar kun je altijd op terugvallen. Het biedt een reddingsboei die je dag kan verlichten. Zullen we samen van de nood een deugd maken? Deze tijden gebruiken om iets nieuws aan te leren? Of in mijn geval: iets weer opnieuw op te pakken. Een ritueel dat je elke dag kunt doen, en wat je op je eigen tempo kunt uitbreiden. Wat je houvast geeft en je vrolijk maakt. 

Ik stel voor dat we de komende weken de serie De Vijf Tibetanen gaan oefenen. Het is een makkelijke serie van vijf dynamische houdingen, die je uiteindelijk per houding 21 keer uitvoert. Een ‘instant-oppepper’, noemt yogadocent Maryse Moerel de serie. Doe je mee? 

Lees meer over de Vijf Tibetanen

Lees hier het artikel over de Vijf Tibetanen, ter voorbereiding. Met handige foto’s en beschrijving per houding. Dan gaan we morgen echt beginnen!  

Bekijk meer sessies

Kun jij deze herfst wel een oppepper gebruiken? Doe dan mee met de Vijf Tibetanen challenge.

Lees meer

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief