Mariah Mansvelt Beck Mariah Mansvelt Beck
Mariah Mansvelt Beck

Mariah Mansvelt Beck


‘Wereldvrede’ was het antwoord van de zevenjarige Mariah Mansvelt Beck op de vraag wat ze voor kerst wilde. Dertig jaar later is dat nog steeds haar missie, onder andere door middel van Yin yoga.

De Amerikaanse Mariah kwam op haar tiende naar Nederland. Haar idealistische karakter zie je terug in de stappen die ze in haar leven zette: ze studeerde ontwikkelingsbeleid, werkte voor Artsen zonder Grenzen en leefde daarvoor zelfs een paar jaar in een lemen hutje in Zuid-Soedan. In Amsterdam zette ze Yoni op, een bedrijf in biologisch-kantoenen maandverband en tampons.

En dan natuurlijk de yoga. Ze volgde een Vipassana-cursus, verbleef in een Oostenrijkse ashram en ging in de leer bij David Lurey.

Mariah: ‘Na deze oefeningen in zelfreflectie kwam ik tot de conclusie dat mijn bijdrage aan wereldvrede ook dichter bij huis kan. Dat het kan zitten in subtiele dingen zoals iemand een complimentje geven.’

Yin yoga is tijd voor jou, om je te verbinden met jezelf’

Op Yoga by Happinez deelt ze een Yin yogales van 50 minuten om naar binnen te keren. Daarin zegt ze mooi: ‘Onze yoga practice is een reflectie van hoe we in het leven staan. Hoe we één ding doen, is hoe we alles doen.’

Meer over Mariah:

www.yoni.care

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief