Test: hoe goed slaap jij?

  • Leestijd: 2 minuten
  • Yoga by Happinez

Lig je ’s nachts veel te piekeren of lukt het niet om snel in slaap te vallen? Met deze test krijg je meer inzicht in waar het nu aan ligt dat je onrustig slaapt, moe wakker wordt of overdag dips hebt. Zie het als een manier om jezelf wat beter te leren kennen en actie te ondernemen daar waar jij voelt dat het nodig is.

Aan het einde van de test delen we (als jij dat nodig hebt) fijne yogatips om de dag tijdig ‘af te bouwen’ en superrelaxed de nacht in te gaan. Inclusief een gratis les Beter slapen van yogadocent Annette Visser.

Doe de test

Deze test* bestaat uit drie categorieën: ontspanning, gedachten en gedrag. Ontdek snel of jij bij één of meerdere aspecten meer aandacht zou kunnen besteden via yoga, meditatie, mindfulness en Yoga Nidra.

In hoeverre gaan de onderstaande stellingen voor jou op?

Waarom yoga voor het slapen zo fijn is

Yoga en meditatie kunnen helpen om makkelijker in slaap te komen en beter door te slapen. Als je vóór het naar bed gaan een ontspannende practice doet, helpt dat om de aanmaak van stresshormonen te verlagen en je gedachten tot rust te brengen. Zodat je niet met een piekerend hoofd tussen de lakens stapt. Maar doe niet alleen ’s avonds yoga; meditatie en yoga in de ochtend of middag zorgen ervoor dat je stresslevels ook overdag niet door het plafond schieten.

* Dit is een verkorte versie van een vragenlijst van Dr. Merijn van de Laar, slaapwetenschapper aan de Universiteit Maastricht. In samenwerking met Psychologie Magazine.

Delen via:
1 maart 2022 | Laatst gewijzigd op 3 augustus 2023

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief