Op zoek naar rust en stilte? Ga deze zomer naar Lapland

  • Leestijd: 3 minuten
  • Yoga Magazine

In samenwerking met Voigt Travel

Zoek je deze zomer vooral rust en stilte, ver weg van de massa? Kom naar Lapland. Dit prachtige gebied brengt je dichter bij jezelf en de natuur.

Als je Lapland zegt, denk je vaak eerst aan sneeuw, rendieren en het noorderlicht. Maar ‘het land van de Sami’ – de inheemse bewoners van Lapland – is in de zomer net zo magisch.

Eeuwigdurende dag

In de zomer beleef je in Lapland de eeuwigdurende dag. De zon gaat namelijk niet helemaal onder, maar blijft net boven de horizon hangen en geeft het landschap een oranje gloed. Heel bijzonder, want nergens anders op de wereld kun je deze middernachtzon beleven. Een mooi moment om je yogamat uit te rollen voor een onvergetelijke practice.

Ongerepte wildernis

Van nationale parken, spiegelende meren en hoge bergen tot diepe bossen, moerasgebied, kronkelende rivieren en watervallen. Maar ook toendra’s met veel wildgroei, lage beplanting en bijzondere flora. Het landschap in zomers Lapland is divers, ongerept en vooral onbeschrijflijk mooi. In de zomer kleurt het in allerlei tinten groen. Als je hier bent en er middenin staat, besef je hoeveel kleur en leven de natuur ons te bieden heeft.

Wildlife

Waar kom je nou meer rendieren tegen dan mensen? En daar blijft het niet bij, je kunt ook zo een beer, wolf, lynx, vos, eland of veelvraat tegenkomen. In zomers Lapland kun je heel veel wildlife spotten. Neem daarom vooral een verrekijker mee om je te verwonderen over de vele wilde dieren die er leven. Hiken is in zomers Lapland een fijne manier om van dichtbij de ongerepte wildernis te ontdekken. Er zijn veel mooie trails door de eindeloze bossen. Of kies voor een mooie route langs een van de meren. Liever het water op? Raften en kanoën wordt ook veel in zomers Lapland gedaan.

Sssstilte

In zomers Lapland is de stilte oorverdovend. Maar hoe kan het ook anders met zoveel natuur. Als je rust zoekt, kan de stilte je helpen om te ontdekken wat er in je leeft – ver weg van alle prikkels en lawaai. Wat wil je echt, wat heb je nodig? Deze antwoorden vind je misschien wel in zomers Lapland. Ook zet de stilte al jouw zintuigen op scherp. Hierdoor ervaar je nog meer verbinding met alles om je heen.

Wildplukken

De ongerepte wildernis biedt heerlijke ingrediënten. Van rode- en blauwe bessen tot paddenstoelen en diverse kruiden. Zeker even plukken en proeven tijdens je hike of fietstocht.

Bijzondere slaapplekken

Slapen doe je in zomers Lapland in een traditionele kelo bungalow, gebouwd van hele boomstammen. Uiteraard met sauna én midden in de natuur. Of overnacht in een traditioneel rood huisje. Het maakt jouw reis terug naar de natuur onvergetelijk.

Kom ook naar Lapland

Meer weten over een vakantie naar zomers Lapland, of wat de mogelijkheden zijn? Voigt Travel is gespecialiseerd in reizen naar Lapland. Op de website vind je verschillende fly & drive reizen voor een onvergetelijke zomervakantie.

Delen via:
22 maart 2021 | Laatst gewijzigd op 19 april 2023

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief