Als je 1 ding doet vandaag… adem je blokkades weg!

  • Leestijd: 2 minuten
  • Angélique Heijligers

Elke dag kun je een klein ding doen om je gezonder en krachtiger te voelen. Even tussendoor, maar met groot effect. Zoals een ademoefening uit de Pranic Healing methode. Zo schoon je je energieveld op en kun je blokkades ‘wegademen’.

Irene Le Roy

Levensenergie, of prana in het Sanskriet, is de basis van verschillende oosterse geneeswijzen. Hoe beter de levensenergie kan stromen, hoe krachtiger en vitaler je je voelt. ‘Pranic Healing is een traditie die werkt op je energiesysteem,’ vertelt Irene Le Roy, yogadocent en energetisch therapeut. ‘Je kunt er “oude” energie mee wegnemen en blokkades mee oplossen, waardoor je beter in verbinding staat met je hogere zelf. De Chinees-Filipijnse wetenschapper Master Choa Kok Sui is de grondlegger van Pranic Healing. Hij heeft technieken ontwikkeld om simpel, maar heel doeltreffend je levensenergie op te schonen en je vitaler te voelen. Soms werk je met je handen, soms met kristallen, een andere keer alleen met je aandacht of ademhaling.’

Voor wie

Voel je je futloos en snel geïrriteerd? Heb je het gevoel dat je te veel energie van anderen hebt opgepikt? Dan helpt het ‘schoon’ ademen van je aura om je balans weer te vinden.

Waar & wanneer

Deze oefening kun je overal doen, zelfs tijdens een (online) meeting of op de fiets. Ook fijn om in je bed te doen, vlak vóór het slapengaan of als je net wakker bent. Je kunt deze oefening en andere Pranic Healing oefeningen samen met Irene doen op Yoga by Happinez.

Zo doe je het

Duw je tong tegen je verhemelte, net achter je voortanden. Dit is een punt uit de acupressuur dat de voorkant van je energieveld verbindt met de achterkant. Het stimuleren van dit punt zorgt ervoor dat je energie krachtiger en harmonieuzer is. Je ademt door je buik (je voelt je buik rijzen en dalen).

  • Adem gedurende 5 tot 10 minuten als volgt:
  • Adem in 7 seconden in door je neus
  • Hou de adem 1 seconde vast
  • Adem in 7 seconden uit door je neus
  • Hou de adem 1 seconde vast

Effect

De buikademhaling laadt het lichaam op, houdt de energie hoog en biedt bescherming tegen negatieve invloeden van buitenaf. Na de oefening zul je je een stuk lichter voelen en meer innerlijke rust en helderheid van geest ervaren.

 

 

Delen via:
22 juli 2021 | Laatst gewijzigd op 29 augustus 2023

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief