10 kerstcadeaus voor yogi’s

  • Leestijd: 4 minuten
  • Yoga by Happinez

Ben je nog op zoek naar mooie kerstcadeaus? Met deze presentjes uit de Happinez shop maak je jezelf of een geliefde zeker weten blij.

Koperen waterfles gehamerd

Laat je inspireren door de Ayurveda. Drink water uit deze handgemaakte, milieuvriendelijke en gehamerde koperen waterfles en geniet van:

  • schoner water
  • antibacteriële eigenschappen
  • een natuurlijke detox

Bovendien verandert het water op een natuurlijke manier in alkaline water, wat kan helpen bij het in balans brengen van de pH waarden in je lichaam. Doordat de waterfles van gehamerd koper is gemaakt, is het oppervlak waarmee het water in contact komt met het koper nog groter.

Meditatiepoef Aum

Een meditatiepoefje is een perfecte ondersteuning voor zittende meditaties. Je zorgt ervoor dat je wervelkolom recht blijft, en het werkt aardend. Deze meditatiepoef is bedrukt met het aum-teken, een krachtig mantra dat je verbindt met alle energie om je heen.

 

Wierook giftset Yoga

Deze giftset bevat een verzameling natuurlijke wierook, handgemaakt volgens oud Nepalees gebruik. Elke geur is gebaseerd op de werking van één van de acht stappen van het achtvoudige pad van yoga en begeleid je een stukje op de weg naar verlichting.

Yogamat Triangle

Zoek je een yogamat met veel grip? Dan is deze luxe yogamat Triangle echt iets voor jou. Gemaakt van 100% natuurlijk rubber en een toplaag van microfiber. Dit maakt hem fluweelzacht, supersterk en hij gaat ook nog eens lang mee. Met de mooie prints van mandala’s in driehoeken wordt je yoga- en/of meditatie-moment elke dag een feest.

 

Chakra olie set

Er wordt gezegd dat als al je chakra’s in balans zijn, de energie vrijuit door je lichaam kan stromen. Dit zou helpen om je lichamelijk en geestelijk goed te voelen. In deze Chakra olie set vind je zeven etherische oliën, voor elke chakra één. Voel je dat je chakra’s niet in balans zijn? Voer dan een fijn (selfcare) ritueel uit met de bijpassende olie.

Nepalees offerschaaltje

Op het huisaltaar van Tibetaanse boeddhisten staan altijd zeven exemplaren van dit offerschaaltje. Dit authentieke schaaltje is handgemaakt in Nepal. In de schaaltjes zijn astamangala’s gehamerd: de acht boeddhistische tekens van voorspoed en geluk. Het schaaltje is perfect om wierook in te branden.

Koperen tongschraper

In de Ayurveda is je tong schrapen een eeuwenoude traditie; en minstens net zo belangrijk als het poetsen van je tanden. Volgens deze Indiase gezondheidsleer is de tong namelijk een weerspiegeling van je gezondheid. Een wit laagje op je tong in de ochtend is afval van het lichaam (Ama), en door je tong te schrapen voorkom je dat die afvalstoffen weer in je lichaam terecht komen.

In de Ayurveda wordt de tongschraper gebruikt:

  • Tegen een slechte adem
  • Voor een gezond spijsverteringsvuur (agni)
  • Voor een verbeterde algemene mondgezondheid

Extra fijn: deze tongschraper is gemaakt van koper, een geliefd materiaal in de Ayurveda met anti-bacteriële eigenschappen.

Boek Happy Boeddha

Mediteren is goed voor je. Heel goed zelfs. Duizenden studies laten zien dat meditatie stress, angst, depressieve gevoelens, slapeloosheid en pijn vermindert en tegelijkertijd de concentratie verbetert en het immuunsysteem stimuleert. Maar hoe moet je precies mediteren? In het boek Happy Boeddha wordt het stap-voor-stap en op een nuchtere manier uitgelegd. Kies een manier uit die bij je past en ga meteen aan de slag. Makkelijk is het niet, maar echt, je zult al snel merken dat je je beter kunt concentreren en minder stress ervaart.

Rozenkwarts oogkussen

Oogkussens helpen je om dieper te ontspannen. Dat is fijn tijdens yoga, of een meditatie: je komt zo echt tot rust. Dit fairtrade oogkussen is lichtelijk verzwaard met lijnzaad en rozenkwarts, wat je helpt om in een nóg diepere staat van ontspanning te komen.

Tip: soms wordt het oogkussen ook gebruikt om rustig mee in slaap te vallen.

Yogabrick Aum

Een Yogabrick is hét ideale hulpmiddel voor tijdens jouw yogasessie. Dit volledig natuurlijke yogabrick Aum is gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar materiaal en is te gebruiken bij diverse staande en zittende houdingen voor extra lift of aarding.

De brick kun je op drie manieren kantelen en zo gebruiken voor sterke en stabiele support. Het materiaal waarvan deze brick gemaakt is, is 100% natuurlijke kurk en voor extra gebruiksgemak zijn de hoeken afgerond. Op een zijde is het Aum symbool afgebeeld.

Op zoek naar andere cadeaus? Die vind je hier.

Delen via:
14 december 2023 | Laatst gewijzigd op 15 december 2023

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief