nietgratis
Odaka Ki Flow

Odaka Ki Flow

2.675 weergaven
Bewaar als favoriet

Odaka yoga is een vloeiende op de zee geïnspireerde yogastijl met invloeden van martial art. Yogadocent Petra Meirink is een van de eerste officiële Odaka docenten in Nederland. Voor Yoga by Happinez maakte ze deze vloeiende Odaka Ki Flow. Ki is Japans voor levensenergie (in China heet het Chi en in India Prana) en na afloop van deze les is die levensenergie weer helemaal in balans.

Odaka Ki Flow, vloeiend als de golven

Odaka yoga is geïnspireerd op de zee en de vloeiende beweging van de golven. Petra Meirink zegt hierover: ‘Wij bestaan voor zeventig procent uit water. Wanneer water stilstaat gaat de kwaliteit achteruit, dat gebeurt ook met de vloeistoffen in ons lichaam. Met Odaka breng je alles in beweging. Door middel van een bewuste flow maak je je grenzen vloeibaar op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch. Je verlegt je grenzen en wordt onderdeel van je omgeving. ‘Liquify your limits’, zeggen mijn opleiders zo mooi in het Engels.’

Hatha en easy flow

Volgens Petra is Odaka yoga een doorontwikkeling van Hatha yoga en easy flow: ‘Je beweegt bijna zonder pauzes heel rustig en mindful van de ene naar de andere houding. Je komt meer in het moment en wordt sterker en flexibeler in je lijf, in je gedachten en in je energie.’

Deze les is toegankelijk voor alle niveaus. De eerste keer zul je misschien nog een beetje aan de houdingen moeten wennen, maar als je de les een paar keer hebt gevolgd, wil je niets anders meer. Je rug en schouders worden zacht en soepel en je voelt de energie door je lichaam stromen.

Je kunt deze les ’s morgens volgen, maar hij is ook heel fijn om een drukke dag mee af te sluiten.

Wil je meer weten over Petra Meirink of haar andere Odaka yogales volgen? Ga dan naar haar docentpagina of kijk op haar website www.meirink.nl.

27 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief