nietgratis
Mantrameditatie (Advanced Yoga Practices)

Mantrameditatie (Advanced Yoga Practices)

2.115 weergaven
Bewaar als favoriet

Deze mantrameditatie is onderdeel van AYP, de Advanced Yogapractices. De basis van AYP is diepe meditatie. Zodra je die eenmaal onder de knie hebt, breid je je practice steeds verder uit. Wil je ook de andere AYP-les van Pieter volgen? Ga dan naar zijn les over de Wervelkolomademhaling.

De mantrameditatie

Zoek een rustige plek waar je ongestoord twintig minuten met je ogen dicht kunt zitten. Kies eventueel voor een steuntje in je rug. Zorg dat je lekker zit en sluit je ogen. Waarschijnlijk komen er nog allerlei gedachten voorbij, dat is normaal. Observeer ze zonder je eraan te storen. Introduceer nu rustig de mantra AI EM. Herhaal deze lichtjes, zonder inspanning in je geest. Als je even afdwaalt, kom dan rustig terug naar je mantra, zonder innerlijke verhalen waarom je bent afgedwaald. Je herhaalt de mantra gewoon weer stil en ongeforceerd van binnen.

Laat je leiden door Pieter

Soms kan de mantra wat vervagen, dat is prima. Het denken van de mantra hoeft niet duidelijk te zijn, de klank I AM werkt in je zenuwstelsel door op meerdere niveaus. Doe dit vijftien tot twintig minuten. De mantra heeft veel beweging in je systeem gebracht. Gun jezelf daarom altijd drie tot vijf minuten de tijd om rustig te zitten of te liggen. Daarna kun je verder met je dag.

Meer lezen over AYP

Het stille geluk van meditatie dat groeit als je Advanced Yoga Practises beoefent neem je steeds weer meer mee je dag in. Voor het digitale Yoga by Happinez nummer 5 van 2020 maakte docent Pieter Scheffe een speciale minitraining AYP. Hierin vertelt hij meer over AYP in een talk en en geeft hij twee oefeningen met de methode. Dit is een van de twee oefeningen. Wil je de hele training van Pieter volgen? Open of koop dan Yoga by Happinez 5.

11 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief