Yoga-agenda: zomerse yogafestivals en -evenementen

Met het klimmen van de temperatuur zijn de eerste zomerkriebels voelbaar. Ook het evenementen- en festivalseizoen breekt aan: van mei tot en met september kun je in heel Nederland genieten van yoga (en muziek) aan zee, in het groen en zelfs in de Vondelkerk. Vier de zomer: check de yoga-agenda en zorg dat je erbij bent!

Zomerse yogafestivals

Happinez Festival

10 – 12 mei

Zo zien wij festivals het liefst: met inspirerende sprekers, live muziek, healthy food en natuurlijk heel veel yoga. Dit zijn onze (yoga)tips.

Inspiratieboost

25 & 26 mei

Dompel je onder in de ‘yoga-­lifestyle’ met inspirerende sprekers, meditatie en biologische hapjes en gerechten die vanuit een oude brandweerwagen worden geserveerd.

Eilandyoga 

28 – 30 juni

‘Verbinding’ is dit jaar het thema van ons favoriete festival. Dagen vol mantra’s, yoga, dans, tantra en natuurlijk strand en zee. Als special guest komt chant leader Kevin James uit Australië over. 

Open welkom

24 – 28 juli

Nog zo’n heerlijk festival midden in de natuur! Met concerten van grote sterren, ademwerk, workshops, cabaret, markt en een wellness area.

 • Kosten: vanaf € 395,-
 • Locatie: Kasteel de Berckt in Baarlo, Limburg
 • Info: openupgroup.nl

Vlaams feest 

9 – 11 augustus

Vlak onder Gent vindt dit groene en knusse festival plaats. Eentje waar je al snel het yogafamilie-gevoel ervaart. Voor beginnende en gevorderde yogi’s.


Internationale Yogadag

21 juni

Speciaal voor Internationale yogadag lanceert Yoga Magazine de ontroerende korte film Yoga is voor iedereen. Bekende en onbekende mensen vertellen hun fascinerende verhaal. Laat je inspireren en ervaar wat yoga voor jou en de wereld betekent. 


Muziek verbindt

Dansextase

6 juni

Shiva Rea neemt je mee in haar movement meditatie op ritmische muziek, gevolgd door dansen in extase. Met als toetje een kop ayurvedische cacao.

 • Kosten: € 39,-
 • Locatie: Vondelkerk, Amsterdam
 • Info: yogamoves.nl

Samen zingen

26 juni 

Jaaa, de Amerikaanse ‘mantra rockstar’ Krishna Das komt naar ons land met zijn Peace of my heart-tour. Om onze harten te openen met zijn touching kirtan.

De natuur in

Make Waves Move Mountains

1 juni

Altijd al willen leren surfen of suppen? Dat kan tijdens dit sportieve lifestyle evenement op het strand van Scheveningen. Inclusief strandyogasessie, veganistisch lunchbuffet, motivational talk (met ijsbad) en een goedgevulde goodiebag.

Kosten: €25 (€15 voor OneFit leden)

Locatie: Hart Beach, Scheveningen

Info: hartbeach.nl

Groen genieten

26-28 juli

Kamperen (met kids!) in een helende tuin waar muziek, workshops en spirituele consulten centraal staan. 

 • Kosten: van € 25,- tot € 105,-
 • Locatie: Erkemederstrand, Zeewolde
 • Info: healinggarden.nl

Beeld: Unsplash, Ralph Blymberg, Hasan Albari

-
Reacties:
 • Jenn

  Dank voor de uitgebreide yoga activiteiten kalender..ziet er veel belovend uit.!

 • Maartje Verhoeven

  Leuk te horen Jenn! Wij zijn ook blij met de mooie initiatieven van yogi's deze zomer. Geniet ervan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER:

Leer alles over Ayurveda op Sri Lanka