Vegan recept: bagel met kikkererwtensalade

  • Leestijd: 2 minuten
  • Kyra de Vreeze

Chef en fotograaf Jason Tjon 
Affo maakt de kleurrijkste 
gerechten van Nederland in zijn ‘Indigo Kitchen’. De recepten in zijn nieuwe kookboek doen denken aan popart: vrolijk, maar met 
een serieuze boodschap. Wij delen zijn verhaal en zijn recept voor een bagel met kikkererwtensalade.

Vegan recept - Jason Tjon 
Affo - Bagel

Jason tovert al zeven jaar lang de lekkerste vegan maal­tijden op tafel. Op Instagram heeft hij ruim 26 duizend trouwe fans. In zijn keuken creëert hij een veilige plek waar vrienden 
en familie met elkaar in gesprek kunnen gaan over belangrijke 
en soms beladen thema’s, zoals racisme, seksisme en lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Jason: ‘Eten is een primaire behoefte, iets waar iedereen wat mee heeft. Juist daarom is samen eten een prachtige manier om mensen op dieper niveau met elkaar te verbinden. Ik vind het belangrijk dat we met elkaar blijven praten en die verbindingen bouwen. We kunnen van elkaar leren, met elkaar groeien en zo samen helen.’ Laat je inspireren door dit vegan recept om het nieuwe jaar gezond en smaakvol te beginnen.


Vegan recept van Jason Tjon Affo

Bagel met kikkererwtensalade

voor 4 bagels, duur 15 minuten

Vegan Recept - Jason Tjon Affo

Ingrediënten

voor de salade

  • 1 blik kikkererwten à 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
  • 3 eetlepels vegan mayonaise
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 norivel, in stukjes geknipt
  • 1 eetlepel witte miso
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels zoetzure augurk, fijngehakt
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • 4 bagels
  • 4 plakjes vegan kaas 
(bijvoorbeeld Violife)

voor de toppings

  • 12 plakjes zoetzure augurk
  • 4 eetlepels gebakken uitjes
  • 12 plakjes tomaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Plet de kikkererwten in een kom 
met een vork. Voeg vegan ­naise, limoensap, stukjes norivel, miso, sambal, knoflookpoeder, zwarte peper, edelgistvlokken en augurk toe. Meng goed.
  3. Snij de bagels doormidden en 
leg een plakje vegan kaas op de onderste helften.
  4. Leg ze op de bakplaat en bak circa 3 minuten of 
tot de kaas gesmolten is. Beleg de bagels daarna met de kikkererwten-
salade en garneer ze met augurk, gebakken uitjes en tomaat.

Wat vond je van dit vegan recept? Probeer ook eens deze vegan recepten.

Tekst Kyra de Vreeze Receptuur en fotografie Jason Tjon Affo, theindigokitchen.com

Delen via:
11 januari 2022

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief