nietgratis

21 Zonnegroeten met Johan Noorloos

Variaties op de 'Surya Namaskar'

Doe 21 Zonnegroeten mee met Johan Noorloos. Samen met Mariken neemt hij je mee door een flow van ruim een half uur, met Zonnegroeten en variaties daarop.

De Zonnegroet (Surya Namaskar) is de meest beoefende serie in de yoga. Hij brengt evenwicht op alle niveaus: fysiek, energetisch, emotioneel en spiritueel. Alle spieren, gewrichten, klieren, organen en het zenuwstelsel worden gestimuleerd. Doordat het hart en de longen net even harder moeten werken, worden ook deze organen sterker.

Bovendien is de Zonnegroet gewoon een prettige manier om de dag te starten. Helemaal als je de neiging hebt bij het opstaan meteen te gaan piekeren over je drukke dagprogramma, kan deze serie helpen. Doordat adem en beweging synchroon lopen, worden je gedachten rustiger en kun je op een ontspannen manier aan de dag beginnen.

De serie is goed voor alle delen van je lichaam: hij maakt je energiek, ontspannen, sterk en vrolijk! Een ideale les ochtendyoga dus.

Gaat het te snel? Ga even terug naar Kindhouding.

-
Reacties:
 • Anouk

  Wat een fijne les! Op den duur wel echt pittig, maar ik ben helemaal wakker, Dank je wel

 • Jacqueline

  Superfijne les, goed te volgen en ik heb heel veel energie! :-)

 • Barbara

  Superfijn hoe Johan altijd zijn energie overbrengt en de flow en variatie in de houdingen.

 • Monique

  Fijn om de zonnegroet te doen ‘s ochtends, maar liever met minder ‘geschreeuw’.

 • Bosschaerts Monique

  pittige les, voel me na de les goed wakker. Maar ik ben de dagen nadien echt stijf in de schouders....doe ik iets fout ?

 • Ilse Savenije

  Hi Monique, deze les kan inderdaad pittig zijn voor je schouders, door al die Chaturanga's. Je kunt de Vinyasa ook wat vaker met je knieën aan de grond doen (in plaats van de Lage Plank) en dan door naar de Cobra (in plaats van de Upward-facing Dog). Dat maakt het wat minder zwaar. Vooral rustig aan opbouwen :)

LAAT EEN REACTIE ACHTER: