Sharon Gannon Sharon Gannon
Sharon Gannon

Sharon Gannon


Sharon Gannon geeft les aan beroemdheden, maar hoeft zelf geen sterrenstatus. Een goed bestaan voor alle levende wezens, dat is wat deze Amerikaanse wenst.

Dat is ook het idee achter Jivamukti yoga, de yogastijl die Sharon ontwikkelde met haar partner David Life: een pad naar verlichting creëren door middel van compassie voor alle levende wezens.

Sharon werd opgeleid als danser. Toen ze David ontmoette in de jaren 80, hadden ze allebei al een groot aantal Indiaanse ashrams bezocht. In Mysore maakten ze kennis met de dynamische yoga flow die later de basis van hun eigen stroming werd. David en Sharon worden gezien als de personen die yoga hip en modern maakten: ze vertalen de oude yogaleer naar de moderne wereld.

Naast yogadocent, muzikant, auteur, schilder, danser en choreograaf is Sharon een toegewijde dierenrechteactivist. Ze moedigt anderen aan om een veganistische levensstijl aan te nemen – volgens Sharon de manier om dieren, mensen en de planeet het minste schade te berokkenen.

Durf te geven om het geluk en het welzijn van anderen

Sharons levensles

De beste manier om gelukkig te worden en zijn, is er alles aan doen om anderen gelukkig te maken, zegt Sharon. In deze korte video vertelt ze hoe je dat volgens haar het beste kunt doen.

Meer over Sharon:

www.jivamuktiyoga.com

Doe nu zelf thuis yoga met Yogatv

Elke week nieuwe yogalessen en meditaties van de beste (inter)nationale docenten. Met thema’s als relax, detox, energie, meditatie, ochtend- & avondyoga en Pilates. Of je nu 5, 30, of 60 minuten hebt: doe yoga lekker thuis, via je smartphone, tablet of computer!

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief