Heleen Peverelli Heleen Peverelli
Heleen Peverelli

Heleen Peverelli


Vanaf editie 1 was ze erbij, onze hoofdredacteur en yogi by heart.

Bij het eerste nummer van Yoga Magazine, toen nog een special van Psychologie Magazine, hoorde Heleen al bij de club. Vanaf editie 1 in 2008 is ze hoofdredacteur. En wat je in die functie al niet met doen: de ene dag maak je mooie plannen voor komende nummers of volg je een workshop van een interessante yogi, de dag erop pas je op de baby van een van de geportretteerde yogadocenten, of vis je plastic uit het water tijdens een shoot met een BN-er.

Een yogi by heart, vinden wij Heleen. En heus niet alleen omdat ze thuis elke ochtend met haar eigen practice start – liefst samen met haar dochters – of al jarenlang een trouwe beoefenaar is bij een van de oudste yogastudio’s van het land, Svahayoga. Ze is een yogi omdat ze leeft naar de yogawaarden. (Of op zijn minst goede pogingen doet, mogen we toevoegen met een knipoog).

Op de fiets mediteert ze met Deepak Chopra of Tijn Touber in haar oren, om vervolgens de redactie opgewekt binnen te stormen met inzichten over dankbaarheid en overvloed. In de kantine preekt ze vriendelijk voor meer vegetarische opties. Uit openlijk haar zorgen over het milieu – en loopt mee in de klimaatmars. Neemt de tijd om even bij een collega langs te lopen die wat aandacht nodig heeft, na het horen van slecht nieuws. Brengt haar pleegzoon af en toe gezellig mee naar de redactie. En ondertussen moet het nieuwe blad nog naar de drukker en worden er samen met yogadocenten uit het hele land nieuwe ideeën voor online trainingen opgezet.

En we lachen wat af. Over ’tapas-plankjes’ in het nieuwe Zomerboek. En om Heleens zakken vol kruiden, die we drinken als anti-rimpel-thee.

Maar bovenal is Yoga Magazines missie ook Heleens missie: zoveel mogelijk mensen laten ervaren wat yoga voor je kan doen.

Een soepel lichaam zorgt voor een soepele geest en dus een soepele dag’

Op Yogatv deelt Heleen haar favoriete ochtendserie. Met deze les maak je je rug soepel, je opent je hart, je grondt: een stevig fundament voor een soepel verloop van je dag.

De levensles van Heleen

Elke ochtend even yoga doen, al is het maar vijf minuutjes: Heleen merkt heel de dag verschil. Alles verloopt soepeler. Bekijk haar levensles in deze video van 1 minuut:


Volg Heleen op Instagram

Op Instagram deelt Heleen foto’s en verhalen over haar persoonlijke leven, het werken bij Yoga Magazine, plus bijbehorende achter de schermen-plaatjes en fijne inzichten. En elk nummer opent ze met een persoonlijke column. Dit is er een van:

Column van Heleen: Net als ik

Laten we het eens over jou hebben. Ja, jij lezer, daar op de bank. Want ik ken je goed. Al meer dan twaalf jaar zijn we goede bekenden, vrienden zelfs. Ik ken je van je mails naar de redactie, van je reacties op Facebook, of uit een van onze lezersonderzoeken. En ik heb je ontmoet op ons festival of een ander evenement. En ik ben altijd benieuwd hoe het met je gaat.

Ik stel me voor dat we samen in een café zitten. Jij drinkt een wijntje. Of gemberthee. Je bent een leuk mens. Slim, grappig, belezen. Je leeft bewust, probeert de goede keuzes te maken. Aardig voor je naasten, je scheidt je afval – of dat zou je wel willen. Maar ja, je drukke leven staat weleens in de weg van de goede bedoelingen. Je hebt een rijk leven. Maar niet altijd gemakkelijk. Soms maak je je zorgen om de toekomst. ‘s Nachts of ‘s ochtends vroeg grijpt de angst je weleens naar de keel. Je bent soms onzeker.

Je angst en zorgen zijn vaak voelbaar in je lichaam. Stijve knopen in je schouders, hoofdpijn na een zware dag. Yoga helpt je om je lichaam weer soepel te krijgen. En om je mentale stabiliteit te behouden. Je gaat wekelijks naar les – als het je lukt. In goede tijden ga je meerdere keren, of doe je ’s ochtends thuis je oefeningen. Een paar jaar geleden heb je zelfs een yogaopleiding gedaan, of overwogen.

Je hebt het niet altijd makkelijk gehad. De kwetsuren uit je jeugd heb je met therapie of vele gesprekken met vrienden wel min of meer verwerkt, maar het blijven kwetsbaarheden. Heel soms, als je in Savasana ligt, komen er traantjes. Ik ken je. Want je bent net als ik.

Doe nu zelf thuis yoga met Yogatv

Elke week nieuwe yogalessen en meditaties van de beste (inter)nationale docenten. Met thema’s als relax, detox, energie, meditatie, ochtend- & avondyoga en Pilates. Of je nu 5, 30, of 60 minuten hebt: doe yoga lekker thuis, via je smartphone, tablet of computer!

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief