Online training

De kracht van ademen

Direct aanmelden
Voor maar € 75,- Fill 259 Created with Sketch.
Over deze training

De kracht van ademen

Ademen doe je gelukkig altijd vanzelf, onbewust. Maar wanneer je bewust ademt, kun je van je adem een enorm krachtige tool maken – die je altijd en overal kunt inzetten. In onze online training met Rob Koning (Mr. Breath) leer je over het belang van optimaal ademhalen en, nog belangrijker, ga je het zelf ervaren met simpele ademtechnieken. Zo bouw je een tool kit op waar je altijd op kunt terugvallen, of je nu meer ontspanning, focus of energie nodig hebt.
Inhoud van deze training

12 video's (zes talks en zes oefeningen)

De kracht van ademen in 6 weken
  • je komt uit je hoofd en in je lijf
  • je weet de juiste ademhaling in te zetten in diverse situaties
  • je ervaart wat er gebeurt als je anders gaat ademen
  • je ervaart ruimte en minder spanning
  • je kunt beter omgaan met emoties
1 De veelzijdigheid van ademhaling
1 De veelzijdigheid van ademhaling

Rob, alias Mr. Breath, leert je hoe je je lichaam en jezelf beter kunt leren kennen door middel van je adem. Hij vertelt je hoe je je lichaam en je mind met diverse ademhalingsoefeningen positief kunt beïnvloeden. Na elke talk volgt een passende oefening, met een toelichting en uitleg. Daarna doe je met Rob mee. Elke oefening krijg je ook als audio-bestand, zodat je gemakkelijker vaker mee kunt doen. Je bouwt de oefeningen op van rustig naar actiever. In week 1 begin je met het observeren van je adem met een ademmeditatie.

Lees minder

Rob, alias Mr. Breath, leert je hoe je je lichaam en jezelf beter kunt leren kennen door... Lees meer

2 Hoe werkt de adem?
2 Hoe werkt de adem?

Je ademhaling kun je op twee manieren bekijken: als technisch, fysiologisch proces (waarbij de balans tussen zuurstof en kooldioxide belangrijk is), maar ook als middel voor het maken van ruimte. Met een stukje fysiologische uitleg begrijp je beter waarom bepaalde oefeningen zo goed werken. In de oefening van deze week ga je ruimte ervaren. Je gaat voelen waar jouw adem stagneert en waar eventuele spanning zit.

Lees minder

Je ademhaling kun je op twee manieren bekijken: als technisch, fysiologisch proces (waarbij de balans tussen zuurstof... Lees meer

3 Spanning vasthouden
3 Spanning vasthouden

Onbewust houden we met onze adem veel spanning vast. Rob vertelt over de relatie tussen de adem en onze emoties. Pas wanneer je de signalen van je adem en je lichaam kunt herkennen, kun je gehoor geven aan wat er in je omgaat. Je gaat oefenen met vol en diep ademen, en wat je tegenkomt aan tegenwerking.

Lees minder

Onbewust houden we met onze adem veel spanning vast. Rob vertelt over de relatie tussen de adem... Lees meer

4 De optimale ademhaling
4 De optimale ademhaling

Je leert over ademfrequentie en over de fight- en flight-modus van je zenuwstelsel – en hoe je deze met je adem kunt besturen. Zo maak je van je adem een afstandsbediening van de rest van je lijf en je geest. Met de ademoefening van deze week kom je in een relaxte modus. Je leert hoe je de balans tussen zuurstof en kooldioxide kunt beïnvloeden op momenten dat je het nodig hebt, zoals tijdens onrust, paniek of voor het slapengaan.

 

Lees minder

Je leert over ademfrequentie en over de fight- en flight-modus van je zenuwstelsel – en hoe je... Lees meer

5 Ademen in de buik
5 Ademen in de buik

De buikademhaling is geen techniek of oefening, maar eigenlijk de enige juiste manier van ademhalen. Je leert waarom we dit vaak níet doen en wat er gebeurt als je wél juist en optimaal ademt. Dat heeft niet enkel effect op je geest, maar ook op fysiek niveau, zoals op je spijsvertering. Dan volgt Robs favoriete oefening: verbonden ademen. Je gaat korte stress en spanning opzoeken op een veilig, ontspannen moment, zodat je daar op echt gespannen momenten veel beter mee kunt omgaan.

Lees minder

De buikademhaling is geen techniek of oefening, maar eigenlijk de enige juiste manier van ademhalen. Je leert... Lees meer

6 Toepassen in de praktijk
6 Toepassen in de praktijk

In de laatste week komt alles samen en leer je hoe je jouw adem-toolbox kunt inzetten in de praktijk. Zo kun je je adem bewust beïnvloeden, zodat je er op onbewuste momenten ook profijt van hebt. De laatste oefening is een uitgebreidere, actieve ademoefening. Ontspanning en activatie komen samen in deze sessie van 15 minuten. Net als elke oefening geldt hierbij: zodra je vaker gaat oefenen, kun je de oefeningen zelf verlengen. En inzetten wanneer jij ze kunt gebruiken!

Lees minder

In de laatste week komt alles samen en leer je hoe je jouw adem-toolbox kunt inzetten in... Lees meer

‘De oefeningen zijn gemakkelijk te doen, je hebt er niets speciaal voor nodig en je kan ze ook bijna overal doen'
- Alice
'Heerlijk, ik merk dat mijn geest véél sneller tot rust komt’
- Eveline
‘Rob creëerde een prettige sfeer en heeft een prettige uitstraling én stem. De training heeft meer inzicht gegeven alsook handvatten’
- Leah
'Dank u wel voor deze “verademing”, Mr. Breath’
- Winny
Rob Koning
Maak kennis met de docent
Rob Koning

Rob Koning

Rob Koning, die je misschien kent als Mr. Breath, is autoriteit op het gebied van ademen. Hij runt een adempraktijk in Amsterdam waar hij mensen met stressgerelateerde klachten helpt en ademcoaches opleidt. Robs missie: bij het grote publiek laten ervaren wat voor simpel en tegelijkertijd krachtig instrument de adem is.
Voor maar € 75,- Fill 259 Created with Sketch.
Iets voor jou?

Schrijf je vandaag nog in

  • In 6 weken optimaal ademen
  • Meer focus, energie en ontspanning
  • 12 lessen van Mr. Breath
Ja, dat wil ik!
Heb je een vraag?

Veelgestelde vragen

Voor wie is de online training De kracht van ademen?

De online training De kracht van ademen is voor iedereen die de kracht van ademen zelf wil ervaren. Ben je op zoek naar ontspanning en ruimte? Dan is De kracht van ademen iets voor jou.

Hoe lang duurt de online training De kracht van ademen?

De online training De kracht van ademen kun je in zes weken doen (advies) maar dat hoeft niet. Elke week staat er een nieuwe les voor je klaar, met videotalks, achtergrondinformatie, meditaties en ademhalingsoefeningen.

Kan ik de video's opnieuw bekijken of de training nog eens doen?

Zodra je je hebt aangemeld en je betaling is voldaan, ontvang je binnen 24 uur een link in de mail naar je training. Alle sessies, video’s, artikelen en teksten blijven dan een jaar beschikbaar. Mocht je de training niet binnen een jaar af kunnen maken, stuur dan een bericht naar webredactie@yogaonline.nl.

Welke yoga-benodigdheden heb ik nodig als ik de training volg?

Voor deze training heb je geen speciale yoga-benodigdheden nodig.

In welke taal wordt de online training gegeven?

Alle video’s en teksten zijn in het Nederlands.

Wat moet ik doen als ik problemen heb met inloggen of inschrijven?

Ik heb geen bevestiging gekregen via de mail?

Heb je al gekeken in je spambox? Het kan namelijk dat de mail in je spambox is terecht gekomen.

Ik ben ingelogd, maar ik zie de training hier niet opstaan?

Dat klopt, je kunt de training volgen door op de link in je mail te klikken. Vanuit daar word je doorverwezen naar de training.

Lukt het inschrijven niet?

Stuur een mail naar yoga.service@weekbladpers.nl of bel naar 085-0293185.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord vergeten ben?

Je inlogcode vind je in de bevestigingsmail die je ontvangen hebt na betaling.

Hoe kan ik me inschrijven als ik in België woon?

Neem contact op via yoga.service@weekbladpers.nl.