Yoga en vegan koken in Valkenswaard

Wil jij ook leren hoe je superlekker vegan kunt koken en hou je van yoga? Boek dan dit weekend in het karaktervolle pand ‘In de Sigarenfabriek’ in Valkenswaard. Vlakbij, maar toch weg van thuis kun je je onderdompelen in een weekend vol rust, ruimte, ontdekking en inspiratie. Helemaal coronaproof in een groep van maximaal acht deelnemers.

Yoga én vegan

In het karaktervolle pand van ‘In de Sigarenfabriek’ in Valkenswaard verdiep je je met kookworkshops en -demo’s in de uitgebreide mogelijkheden van de plantaardige keuken. Afgewisseld met de liefdevolle meditatie en Yin en Yang yoga van yogadocente Eline van de Kam. Dit weekend is voor iedereen die kennis wil maken met de vegan keuken of zich verder wil verdiepen in plantaardig koken met verse, biologische, seizoensgebonden ingrediënten, specerijen en andere smaakmakers. Je leert smakelijke en gezonde gerechten maken die rijk zijn aan groenten, vezels en plantaardige eiwitten.

Kookworkshops

Je kookt met het seizoen mee en maakt gebruik van hoofdzakelijk biologische ingrediënten. Geïnspireerd door recepten uit verschillende werelddelen en creatieve oplossingen voor producten als zuivel en eieren. Vegan Chef Nicoline Dobbe vertelt tijdens de kooksessies ronduit over de kleurrijke plantaardige keuken en is het hele weekend beschikbaar voor al je vragen. In dit weekend verken je welke smaken en producten bij jou passen en krijg je inzicht in plantaardige ingrediënten en de fijne kneepjes van plantaardig koken. Hoe je snel of juist uitgebreid een lekkere en voedzame maaltijd bereidt en bijvoorbeeld waarop je kunt letten bij het boodschappen doen en buitenshuis dineren.

Yoga en vegan: programma

De Yoga en Vegan Cooking Weekenden starten altijd op vrijdagavond rond zes uur met een welkomstdiner en een korte introductie. Rond 20:00 uur ga je naar de yogazaal voor de openingscirkel en sta je stil bij jouw intenties voor dit weekend. In de avond maak je kennis met de groep onder het genot van een kopje thee. Vanaf tien uur is het stil en kun je je bed opzoeken. Op zaterdag begint de dag om acht uur met een meditatie. Vervolgens staat er om negen uur een licht ontbijt voor je klaar en vindt om tien uur de eerste yogales plaats. Rond elf uur kom je samen voor een kookdemo met daarna de lunch. De middag wordt om half twee vervolgd met een wandeling in het nabijgelegen wandelpark. Rond half drie uur is de volgende yogales en om half vijf volg je een kookworkshop met aansluitend het diner. In de avond kun je vanaf acht uur aanschuiven voor een korte film en een kopje thee. Vanaf tien uur gaat wederom de stilteperiode in.

Zondag start je de meditatie om half negen. Wederom rond negen uur staat een licht ontbijt voor je klaar en kun je om tien uur deelnemen aan de yogales. Om elf uur volgt de laatste kookworkshop in aanloop naar de lunch. Om half twee is de closing circle en loopt het weekend ten einde.

Datum en prijs

Prijs: vanaf € 395,- voor een weekend. Inclusief verblijf, alle maaltijden volgens programma en yogalessen.
Data: verschillende data in het jaar.


Meer informatie en data

Meer weten over deze reis, het verblijf, de docent, de beschikbare data en prijzen? Klik verder om meer te lezen en je yogareis te boeken.

vanaf € 395,-

 INFORMATIE & DATA 

 

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief