Test: Welke lotusbloem past bij mij?

  • Leestijd: 2 minuten
  • Jan Denecke

Jouw favoriete (lotus)bloem kan je meer leren over jezelf. Weet jij al welke lotusbloem bij jou past en wat dat betekent? Ontdek met deze test welke lotus jou het meest aanspreekt, en wat dat je kan vertellen over je karakter.

lotus test

Wat symboliseert de lotus?

De lotus wordt vereerd vanwege zijn pure schoonheid. Deze bloem symboliseert de reis die onze ziel op aarde maakt. Met zijn wortels in de modderige diepte van het moeras stijgt hij op naar de wateroppervlakte om puur, onbesmet en onaangetast te kunnen bloeien. Zo is hij het symbool voor wedergeboorte, groei en zuivering van de ziel. Ook staat de bloem voor het achtvoudige pad van het boeddhisme, de reis naar verlichting. Wie dit spiritueel pad bewandelt, is op weg om boven de chaos en verwarring van de wereld uit te stijgen, zoals de lotus de modder ontstijgt.

Bij het opkomen van de zon opent de bloem zich, en hij sluit zich weer in de late namiddag. De fase waarin de bloem zich bevindt staat symbool voor de spirituele staat van een persoon. Een gesloten knop staat voor onwetendheid en een gesloten hart dat het licht nog niet heeft gezien; een volledig ontvouwde lotus symboliseert de staat van verlichting.

Welke lotus past bij jou?

In boeddhistische schilderingen kan de lotus zijn afgebeeld in verschillende kleuren. Elke kleur heeft z’n eigen betekenis. Een blauwe staat bijvoorbeeld voor wijsheid en intuïtief weten, een rode voor liefde en compassie. In totaal zijn er vijf typen lotussen: de blauwe, witte, paarse, rode en de roze. In deze ‘test’ beantwoord je geen vragen, maar kies je vanuit ontspanning de bloem die je het meeste aanspreekt. Deze kan dan een mooie en inspirerende boodschap voor je hebben.

Start je test

Delen via:
5 februari 2019 | Laatst gewijzigd op 24 oktober 2019

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief